Tretmani HIFU aparatom

Što je HIFU i kako djeluje?

High Intensity Focused Ultrasound je najnovija i najnaprednija tehnologija estetske medicine koja koristi fokusiranu ultrazvučnu energiju visokog intenziteta u svrhu tretiranja opuštene kože lica, vrata i dekoltea, čija je učinkovitost potvrđena brojnim kliničkim studijama.

HIFU djeluje na srednji sloj kože koji koži daje čvrstoću (dermis) i SMAS tj mišićnu ovojnicu i to usmjeravanjem visoko fokusiranog ultrazvuka u tkivo, izazivajući ciljano, precizno i parcijalno zagrijavanje tkiva na temperaturu od oko 60 – 70°C, na točno određenoj dubini (1.5, 3 i 4,5 mm) čime stimulira stanice i remodelaciju (proizvodnju potpuno novog) kolagena te pomlađivanje tkiva.

HIFU tretman je u potpunosti prirodan tretman pomlađivanja i zatezanja kože koji koristi njenu vlastitu moć regeneracije i proizvodnje kolagena nakon izazivanja kontroliranog oštećenja u dubljim slojevima kože. Jedna je od rijetkih metoda kojom se učinkovito uklanja masno tkivo podbratka i zateže koža vrata i dekoltea bez odlaska pod nož.

Sigurnost HIFU tretmana

Nakon HIFU tretmana nema oporavka, vrlo rijetko je moguća prisutnost laganog crvenila i edema, te se nakon tretmana možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. HIFU tretman se može raditi i po ljeti, te nema straha od pojave pigmentacija ili ožiljaka kao kod laserskih tretmana.

S obzirom da je riječ o tretmanu koji djeluje ciljano u jednoj žarišnoj točki, te se okolno tkivo ne zagrijava, ne postoji mogućnost nekontroliranog zagrijavanja i oštećenja te je u potpunosti siguran za sve tipove kože, uključujući vrat i dekolte.

Indikacije i rezultati HIFU tretmana:

 • Uklanjanje i izglađivanje bora na licu, vratu i dekolteu,
 • intenzivni lifting i učvršćivanje kože lica, vrata i dekoltea, te kože na svim dijelovima tijela;
 • podizanje gornjih kapaka;
 • ravnanje bora na čelu;
 • učvršćivanje i podizanje obraza;
 • definiranje linije donje vilice;
 • ublažavanje do potpuno uklanjanje podočnjaka;
 • ublažavanje do potpuno uklanjanje bora u regiji oko očiju;
 • ublažavanje do potpuno uklanjanje nazolabijalnih bora i bora između nosa i usnica;
 • zatezanje vrata;
 • ublažavanje do potpuno uklanjanje tzv. purećeg vrata;
 • ublažavanje do potpuno uklanjanje tzv. duplog podbratka;
 • zatezanje dekoltea;
 • smanjenje pora;
 • regulacija lučenja sebuma.

Prvi rezultati su vidljivi neposredno nakon tretmana zbog kontrakcije kolagenih vlakana, a konačni rezultat je vidljiv nakon 3 mjeseca kada se završava proces sazrijevanja novog kolagena, te se izgled kože nastavlja poboljšavati čak i godinu dana nakon tretmana kada ga je potrebno ponoviti kako bi se ponovno pokrenuo proces pomlađivanja kože i održali postignuti rezultati.

U slučaju izraženije opuštenosti kože, tretman se može ponoviti nakon 1 ili 3 mjeseca, čime će se postići još bolji rezultati.

LipoSonix HIFU

Što je HIFU Liposonix i kako djeluje?

HIFU Liposonix je najnovija i najnaprednija tehnologija estetske medicine koja koristi fokusiranu ultrazvučnu energiju visokog intenziteta u svrhu trajnog uklanjanja masnih stanica u lokaliziranom području, bez oštećenja okolnog tkiva, čija je učinkovitost potvrđena brojnim kliničkim studijama (preko 7 dosada).

Svatko od nas skladišti masnoću na mjestima koja su genetski predodređena, nije ih moguće promijeniti, a to je ujedno i razlog zašto građa našeg tijela nalikuje onoj naše majke ili bake. Masnoća se ne može selektivno ukloniti, dijetom i vježbanjem gubimo masnoću sa dijela tijela koji nam određuje genetika, a ne na kojem želimo. Jedini način da uklonimo masnoću sa željenog područja je da uklonimo ili uništimo masne stanice koje nam daju neželjeni oblik.

Dosada je najučinkovitiji način ciljanog uklanjanja masnih stanica bila liposukcija, međutim sada možemo uništiti masne stanice prirodno i sigurno, bez korištenja noža Liposonix aparatom.Većina uređaja poput radiofrekvencije hladnog lasera samo djeluje na način da isprazni masnoću iz masnih stanica, ne uništavajući ju te se nakon nekog vremena te stanice ponovno napune, ne mijenjajući građu i izgled Vašeg tijela.

HIFU Liposonix tretman djeluje na potkožno masno tkivo i to usmjeravanjem visoko fokusiranog ultrazvuka u tkivo, izazivajući ciljano, precizno i parcijalno zagrijavanje tkiva na temperaturu od oko 60 – 70°C, na točno određenoj dubini (8 mm i 13 mm) čime u potpunosti sigurno i trajno eliminira masne stanice sa željenog područja, trajno smanjujući sposobnost Vašeg tijela da na tom području skladišti masnoće, mijenjajući mu građu i izgled. Jednim tretmanom možemo ukloniti i do 5cm , a potpuni rezultati obično se vide nakon 8 do 12 tjedana. Tretman se može ponavljati svako tri tjedna u šest navrata. Nakon tretmana poželjno je odraditi tretman limfne drenaže.

Liposonix je u Americi jedna od triju najtraženijih nekirurških metoda uklanjanja masnih stanica, te je reklamiran pod sloganom: „Jedan tretman, jedan sat, jedan konfekcijski broj manje!“, što su dokazale i potvrdile brojne znanstvene studije.

Sigurnost HIFU Liposonix tretmana

Nakon HIFU tretmana nema oporavka, vrlo rijetko je moguća prisutnost laganog crvenila i edema, ili kratkotrajne modrice te se nakon tretmana možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. HIFU tretman se može raditi i po ljeti, te nema straha od pojave pigmentacija, opeklina ili ožiljaka kao kod brojnih drugih metoda. U medicini se koristi već više od desetljeća, između ostalog, u kardiologiji i onkologiji bez ikakvih zabilježenih nuspojava.

S obzirom da je riječ o tretmanu koji djeluje ciljano u jednoj žarišnoj točki, te se okolno tkivo ne zagrijava, ne postoji mogućnost nekontroliranog zagrijavanja i oštećenja te je u potpunosti siguran čak i za jako malu količinu masnog tkiva na tretiranom području.

V-MAX HIFU

V-MAX HIFU najnoviji je rezultat razvoja HIFU tehnologije, jedne od najpoznatijih tehnologija zatezanja i podizanja kože lica. Koristi ultrazvučnu tehnologiju visokog intenziteta za podizanje, zatezanje i oblikovanje opuštene ili neelastične kože. Ultrazvučna tehnologija može se također koristiti i za smanjenje količine masnih stanica na tijelu što rezultira vitkijim izgledom.

V-MAX(HIFU) smanjuje bore, vraća koži elastičnost i stimulira proizvodnju kolagena. HIFU toplinska energija na 65  isporučuje se SMAS sloju (oko 3,5 mm~4,5 mm) lica i steže mišićni sloj kože što rezultira lifting efektom.

PREDNOSTI OD V-MAX-a
 Lifting lica postiže se na specifični način poznat kao „V- način podizanja“, lice dobiva formu slova „V“;
Iznimno jak za rješavanje kako velikih bora tako i sitnih bora u regiji oko oka
Povećava elastičnost kože i utječe na razvoj kolagena
Za razliku od dosadašnjih HIFU tretmana ovaj tretman je POTPUNO bezbolan i odlično se u istom aktu može kombinirati i sa ostalim HIFU tretmanima ( 3D, 4D, 9D….)
Rezultati trenutačni koji se nastavljaju razvijati narednih 3 mjeseca
Nema oporavka nakon tretmana
Uklanja celulit
Uništava masne stanice i oblikuje tijelo