Microneedling u kombinaciji s RF energijom, novi je neoperacijski postupak pomlađivanja kože. Koristi se u cijelom svijetu kako bi pomogao ljudima zategnuti i podignuti kožu, smanjiti pore i bore te se riješiti ožiljaka od akni i drugih mrlja na licu ili tijelu.

RF microneedling je neinvazivni postupak koji pacijentu uzrokuje minimalnu nelagodu prilikom izvođenja zahvata.

RF tehnologija tretira ciljano područje brzim prodorom izoliranih mikroiglica kroz kožu bez ostavljanja većih oštećenja na njezinoj površini. Spomenute mikroiglice zatim oslobađaju lasersku energiju ispod površine kože koja nakon zahvata rezultira stvaranjem novog kolagena i kožnog tkiva.

Kako RF microneedling funkcionira?

RF microneedling djeluje tako da izaziva duboku stimulaciju u koži, a samim time i povećava proizvodnju kolagena. Ovisno o stanju kože pacijenta, moguće je odabrati odgovarajuću dubinu prodiranja mikroiglica. Dubina prodiranja može varirati od 0,5 mm do 3,5 mm dubine.

 Zauzvrat, koža prirodno reagira stvaranjem novog tkiva bogatog kolagenom.

Kao rezultat proizvodnje veće količine kolagena koža postaje zategnutija, vidljivo je smanjenje pora, bora, ožiljaka i strija, a samim time poboljšava se cijelokupna struktura i izgled vaše kože.

Što je sve moguće tretirati RF microneedling – om?

Koje su kontraindikacije i moguće komplikacije nakon zahvata?

Budući da se RF microneedling smatra neinvazivnim tretmanom, rizici i komplikacije su minimalni. Najčešća i bezopasna komplikacija nakon zahvata je crvenilo tj. iritacija kože, a ona obično traje 2 – 24 sata nakon izvođenja zahvata.

Kontraindikacije za izvođenje zahvata su :

Kada je moguće očekivati rezultate?

Promjenu na tretiranom području moguće je uočiti i nakon samo nekoliko dana, ali daljnji se rezultati razvijaju kada vaše tijelo počne proizvoditi kolagen. Učinak zatezanja i konačni rezultati pojavit će se postupno tijekom šest mjeseci – što je vrijeme potrebno koži da se potpuno obnovi.