Mezoniti

Inovativna tehnika zatezanja, podizanja i pomlađivanja kože i potkožnog tkiva koja se može primijeniti na svim djelovima lica i vrata, kao i na mnogim dijelovima tijela.

Konac od kojeg su građene mezoniti je materijal polidioksanon koji se već desetljećima koristi u kirurgiji. 100% je razgradivi, a razgradnja je dugotrajna, do 6 mjeseci. Sterilan je i rizik od infekcija je minimalan. Dolazi do reakcije tkiva u obliku sterilne upale. Zbog antialergijskih i antibakterijskih djelovanja, mezoniti su siguran tretman. Konac je postavljen unutar igle koja služi kao vodilica. Debljina niti je od 0,05 do 0,4 mm, a duljina od 25 do 140 mm.

Djelovanje niti u koži i potkožnom tkivu je višestruko pozitivno:

– stimuliraju proizvodnju novih kolagenih i elastičnih vlakana

– stimuliraju proizvodnju hijaluronske kiseline

– aktiviraju mikrocirkulaciju (bolji je dotok kisika i hranjivih tvari do kože)

Rezultati:

– učvršćivanje i zatezanje

– povećanje volumena

– podizanje vrata i lica

– poboljšanje kvalitete kože

– efekat popunjavanja

Zovu se još i 3D mezoniti, a razlog tome je kako bi se istaklo djelovanje niti u različitim dubinama kože i potkožnim tkivima.

Treba naglasiti da je ovo:

1.) Ambulantna procedura – brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima

2. ) Atraumatska tehnika – bez rezova, ožiljaka i gotovo bezbolna

3. ) Siguran tretman – neželjeni efekti svedeni su na minimum i nema alergijskih reakcija

4. ) Niti su biokompatibilne i razgradive

5. ) Odmah vidljiv rezultat

6. ) Mogućnost kombiniranja s drugim procedurama (fileri, prp, i dr.)

Mezonitima je moguće tretirati lice:

– nazolabijalne brazde i marionete

– liniju donje čeljusti

– bore iznad gornje usne

– podbradak, vrat i dekolte

– čelo: vertikalne i horizontalne bore, bore između obrva, podizanje obrva

– ovješenu kožu kapaka i regije podočnjaka

– jagodice i spušteni obrazi

Mezonitima je moguće tretirati tijelo:

– koža ruku i nogu: koljena i natkoljenice

– koža trbuha, stražnjice

– koža grudi

TRETMAN 4D MEZONITIMA

Sastoji se od kombinirane aplikacije mezoniti uz dodavanje PRP-a ili sterilnih otopina mezoterapijskih koktela za maksimalan lifting efekt. Koriste se kokteli specijalno formulirani za zatezanje kože koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu i biorevitalizirajuće komplekse. U kombinaciji s mezonitima rezultati su dugotrajni i postiže se potpuno prirodan izgled.

U prosjeku se za jedan tretman primjenjuje od 10 do 100 mezoniti ovisno o stanju kože lica. Veći broj niti djeluje na snažniju stimulaciju kolagena i učvršćivanje kože u cjelosti. Resorpcija mezoniti traje oko 6 mjeseci, a toliko traje i stimulacija kolagena. Lifting efekt može trajati i duže, ali je poželjno ponavljanje ovisno o stanju kože.

KANDIDATI ZA TRETMAN

Starosne granice ne postoje. Idealni kandidati su žene i muškarci od 30 do 60 godina koji imaju opuštenu kožu srednjeg dijela lica, čeljusti, spuštene obrve ili gubitak volumena na koži lica. Odlični kandidati su i mlađi pacijenti koji žele promjene na čelu ili obrazima, opuštenoj koži čeljusti. Preventivno svi oni koji žele odgoditi znakove starenja.

Mezoniti se ne primjenjuju kod autoimunih bolesti, upalnih bolesti kože tretiranog područja, keloida i sklonosti istima, pacijenata koji na mjestu aplikacije imaju silikonske implantate, alergijske reakcije, poremećaje koagulacije, pacijenata na terapiji antiepilepticima, onkoloških bolesnika, zaraznih bolesti, trudnica, psihičkih poremećaja (psihoze i sl.).

TIJEK OPORAVKA

Nakon samog tretmana rijetko se javljaju modrice i blagi podljevi koji nestaju kroz nekoliko dana te osjećaj zatezanja i peckanja koji može trajati par dana. Prva dva tjedna može se osjećati blaža ograničenost pokreta mišića lica i blaga bolnost pri smijanju i žvakanju. Oporavak nakon tretmana nije potreban već se pacijent odmah može vratiti svakodnevnim obavezama.

Preporuke:

– tijekom prvog tjedna preporuča se spavanje na leđima

– nježno nanositi make-up nakon 24 h, nježno čistiti lice

– 3 tjedna izbjegavati saunu, solarij i sunčanje

– 3 tjedna izbjegavati tretmane i masaže lica, kontaktne sportske aktivnosti, dentalne zahvate, pretjerane pokrete lica tijekom razgovora, žvakanja, zijevanja