Metabolic balance

Metabolic balance® je metabolički program za reguliranje tjelesne težine – razvili su ga liječnici i prehrambeni znanstvenici. Uz pomoć ovog programa prilagodit ćete svoju dosadašnju prehranu zdravom, sasvim uravnoteženom i individualnom prehrambenom profilu koji je osmišljen za vas osobno. Podlogu čini vaš osobni plan prehrane koji se sastavlja na osnovi vaših trenutnih laboratorijskih vrijednosti i podataka o vašem zdravlju.

Vaš osobni plan vodi vas u 4 faze do uspjeha i daje vam mogućnost da

  • trajno riješite svoje osobne probleme s tjelesnom težinom
  • preventivno i cjelovito unaprijedite svoje zdravlje

Kako djeluje metabolic balance®?

Vaš individualni plan prehrane dovodi vašu osobnu „tjelesnu kemiju“ u novu, metaboličku ravnotežu s „kemijom namirnica” koja odgovara isključivo vama. Ne hranite se samo svim zdravim i vama potrebnim nutrijentima i mineralima posve uobičajenih namirnica, već, štoviše, jedete samo one namirnice koje su potrebne vašem tijelu da bi reguliralo vaš iz ravnoteže izbačeni metabilzam. Vaš plan, dakle, uzima u obzir vašu osobnu, tjelesnu situaciju te se stoga odnosi isključivo na vas i vaše podatke.

Kako metabolic balance® postiže smanjenje tjelesne težine?

Pomoću vašeg osobnog plana prehrane stavljate svom tijelu na raspolaganje sve potrebne i zdrave hranjive tvari. Pri tome se namirnice biraju manje prema sadržaju kalorija, već prema izjednačenom dijelu masnoća, bjelančevina i ugljikohidrata. Na osnovi vaših osobnih podataka i vaših laboratorijskih vrijednosti preporučujemo vam namirnice koje sadrže one količine minerala i vitamina koje su potrebne vašem tijelu da bi opet postiglo uravnoteženi status hormona.

Na taj način podupirete zdravi metabolizam i pospješujete uglavnom prirodno lučenje inzulina. Pomoću novih pravila za pripremanje i uzimanje namirnica oprezno i trajno regulirate svoju tjelesnu težinu i jačate svoj cjelokupni hormonski status.

Kakva zdravstvena poboljšanja postižem kroz metabolic balance®?

Trajna prilagodba tijela odgovarajućoj zdravoj i uravnoteženoj prehrani dugoročno spriječava, posebice u kombinaciji s primjerenim kretanjem, poznate civilizacijske bolesti. Ponovno uspostavljanje prirodne prehrambene ravnoteže djeluje na ponovno uspostavljanje vaše prirodne tjelesne ravnoteže.

Istovremeno pospješujete svoju vitalnost i koncentraciju i time postižete višu razinu cjelokupne energije. Bolje spavate, vaša tjelesna i psihička snaga raste – osjećate se općenito zdaviji, vitalniji i svježiji te tako i djelujete. Jer pomoću metabolic balance® razgrađujete tjelesnu masnoću ali štedite mišićno i vezivno tkivo, što znači da vaša koža ostaje zategnuta i glatka.

Kada bih se svakako trebao/la uključiti u program metabolic balance®?

Za vas je uključivanje u program povoljno i korisno:

  • ukoliko tražite trajno rješenje za svoju tjelesnu težinu i konačno se odlučite na zdravo mršavljenje
  • ukoliko već postoje zdravstvene tegobe vezane uz prekomjernu tjelesnu težinu odnosno neispravnu prehranu. To mogu biti, primjerice, bolesti poput dijabetesa II, reume, kronične migrene, smetnji kod metabolizma masnoća, visoki krvni tlak i mnoge druge
  • ukoliko želite biti puni energije, snage i vitalnosti, bez obzira u kojoj ste starosnoj dobi

Individualni obroci

Sastojci:

Krivim odabirom namirnica tijelo često ne dobiva sastojke (nutrijente) koji su potrebni za održavanje uravnoteženog metabolizma i optimalnog individualnog hormonskog statusa svake osobe. Naša današnja hrana sastoji se često od nepovoljnih ugljikohodrata. Uz to, nedostaje joj i dovoljno količina kvalitetnih bjelančevina, sekundarnih biljnih tvari, vitamina i elemenata u tragovima. Takva prehrana stimulira proizvodnju inzulina, našeg glavnog metaboličkog hormona, s negativnih posljedicama za naše tijelo, našu tjelesnu težinu i naše zdravlje!

Za rješenje tih problema uspjelo se nakon gotovo 20 godina istraživanja na temu “zdrava prehrana” sastaviti poseban kompjuterski program uz pomoć liječnika, stručnjaka za prehranu i informatičara. Ovaj program izračunava za svakog sudionika prema njegovim laboratorijskim vrijednostima krvi individualno plan namirnica: sastavljanje individualnih obroka i pravila za uzimanje hrane potiču prirodno i pravilno lučenje inzulina, ujednačen nivo hormona a time i zdrav metabolizam. Na taj način moguće je trajno regulirati tjelesnu težinu!

Prilagodba prehrane prema Metabolic Balance

Reguliranje tjelesne težine

Isključivo prilagodbom prehrane, bez posta i gladovanja, bez uzimanja posebnih dodataka prehrani i bez ljekova, tjelesna se težina postupno regulira.

Vitalnost i povećanje snage

Prilagodba prehrane općenito povećava zdravlje tijela i duha. Time dovodi do zdravijeg i vitalnijeg izgleda, povećanja koncentracije i bolje emocionalne ravnoteže. Već nakon samo nekoliko dana javlja se osjećaj poboljšanja energije. Pojačana energija i vitalnost zamjenjuje umor prouzročen neadekvatnom prehranom i osjećaj težine nakon obroka. Umjereno kretanje dodatno potiče metabolizam.

Stabilna željena težina

Jo-jo efekt koji prati mnoge dijete mršavljenja može se spriječiti pažljivom prilagodbom prehrane. Tko je jednom promjenio svoju prehranu te se nakon toka pridržava nekoliko osnovnih pravila, ima dobre šanse da zadrži svoju postignutu težinu.

Lijepa koža

Naročito kod žena, ne dolazi do stvaranja bora na licu i na drugim tjelesnim zonama kao kod nekih dijeta, jer se ne smanjuje mišićno i vezivno tkivo, nego pretežno masno tkivo. Koža ostaje zategnuta i lijepa.

Reguliranje težine kod metabolic balance

4 faze

U kratkoj pripremnoj fazi, nakon uvodnog ili savjetodavnog razgovora s liječnikom ili kvalificiranim terapeutom, izrađuje se vaš individualni plan prehrane. Istodobno, blago pripremate svoje tijelo na jednostavnu prilagodbu prehrane koja slijedi.

Za vrijeme stroge faze prilagodbe, u trajanju od najmanje dva tjedna, vaše se tijelo prilagođava novom, zdravom načinu prehrane. Pratite promjene svoje težine i poboljšanje raspoloženja.

U narednoj labavijoj fazi prilagodbe pažljivo isprobavate namirnice koje su ranije bile isključene. Na taj način prehrane i pri tome pratite do kojih daljnjih promjena vaše težine i poboljšanje raspoloženja vas to dovodi.

Faza održavanja je vremenski neograničena i ona počinje čim ste zadovoljni svojom novom tjelesnom težinom i općim stanjem organizma. Već postignuti uspjeh osiguravate si time da i dalje slijedite neka osnovna, već dobro poznata pravila kod prehrane, kao i redovito kretanje.