Po čemu se ističe ovaj tretman?

Tretman Hydrodermal je jedan od rijetkih uređaja gdje se abrazija radi na ovlaženoj koži zbog čega nema iritacije kože niti komplikacija. Sam tretman je ugodan te je pogodan za sve tipove kože bez obzira kako koža bila osjetljiva. Ovo je najsigurniji sistem abrazije za tamnu kožu bez straha od komplikacija za razliku od klasične abrazije. Pri tretmanu nema oštećenja kože niti oporavka. Nakon tretmana moguć je razvoj nekad crvenila koje traje oko 5-10 minuta. Tretman traje prosječno oko 30 minuta, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana te postaju sve bolji s vremenom. Hydrodermal tretman je izvrsna nadopuna laserskim tretmanima pogotovo za prevenciju razvoja melasme tj. pigmentacije. Posebnost tretmana je istovremeno ljuštenje mrtvih slojeva kože, dubinsko čišćenje kože, uklanjanje svih nečistoća iz pora uz ovlaživanje kože. Ovo je jedini sistem koji služi za uklanjanje mitesera s leđa i prsa. Tretman daje najtemeljitije čišćenje lice pogotovo dubokih pora. Ako želite da Vaše lice bude stvarno čisto od svih nečistoća i pore skroz pročišćene onda je ovo tretman izbora. Što je najvažnije na Vašoj koži žive brojni nametnici od bakterija, parazita i gljivica koji se najtemeljitije uklone ovim tretmanom stoga ovaj tretman nema samo estetsku ulogu već i higijensku namjenu jer nakon tretmana možete reći da je Vaše lice stvarno 100% čisto.

Što to živi na našoj koži i zašto je potrebno dubinski čistiti kožu?

Na našoj koži živi mnoštvo bakterija, parazita i gljivica koje se ne vide golim okom. Naizgled čista koža ne znači da je stvarno čista, već pri obasjavanju s Wood lampom koža zasvijetli poput Las Vegasa, što ukazuje na mnoštvo bakterija a to ujedno znači automatski mnoštvo gljivica te parazita. Što je koža masnija, ima više pora i mitesera to znači da ima više neželjenih stanovnika. Za mitesere možemo slobodno reći da su nakupina masti i brojnih mikroorganizama. Stoga dubinsko čišćenje lica nije samo estetski zahvat već zdravstvena potreba jer brojni mikroorganizmi mogu pogoršati i izazvati pojedine bolesti kao akne, rosaceju, perioralni dermatitis, …

Zašto je potrebno dubinski čistiti lice?

Svakodnevno pranje lica vodom te raznim sredstvima ne čisti temeljito niti dubinski pore. Izlaganje smogu i raznim nečistoćama začepljuje pore te pogoršava ten, akne i druge bolesti. Teške kreme i make up dodatno začepljuju pore. Koža se mijenja svakih 30 dana, no mrtvi slojevi kože zaostaju ako se ne uklone zasebno što nije dovoljno dnevnim čišćenjem lica. Slojevi mrtve kože zaostaju na licu unatoč svakodnevnoj higijeni te služe kao hrana gljivicama i raznim parazitima. Ne uklone li se mrtvi slojevi kože, tada se gljivice i paraziti razmnože te izazivaju seboroični dermatitis, pogoršanje tena ili rosaceje… Nakupljena nečistoća i mrtvi slojevi kože priječe prodor terapije i kozmetike zbog čega su slabiji rezultati liječenja te kozmetika nije tako učinkovita. Nakon dubinskog čišćenja Vaša koža zabljesne jer možemo reći da konačno prodiše. To ne samo da se vidi nego značajno osjeti na dodiru kože. Zato je potrebno s vremena na vrijeme dubinski očistiti lice. Većina klijenata se šokira kad vide količinu uklonjene nečistoće i mrtvih slojeva kože.

Koja je razlika između klasične mikroabrazije i Hydrodermal tretmana?

Razlika je ogromna stoga nije moguće ni uspoređivati te vrste tretmana. Kod klasične abrazije cilj je skinuti mrtve slojeve kože pomoću najčešće dijamanta ili kristala koji se velikom brzinom okreće te skida mrtve slojeve kože. Postoji mogućnost zaostajanja kristala u koži te razvoj naknadnih upalnih promjena. Pri tome se oštećuju zdravi slojevi kože što produžava oporavak kože i poveća rizik komplikacija nakon tretmana. Vakuum se često koristi da se uklone skinuti mrtvi slojevi kože no uvijek zaostaje dio neuklonjenih slojeva kože te se pore ne očiste dubinski u cijelosti. Problem ove metode je što kod tamnije kože može nastati razvoj pojačane pigmentacije ili njen gubitak. Melasma se može pogoršati. Razlog je iritacija kože jer se tretman radi na suhoj koži. Ujedno može biti oporavak od par dana potreban. Kod hydrodermal abrazija se radi posebnim nastavkom koji ima više navoja te pri 1 okretu ukloni znatno više mrtvih slojeva kože nego kod klasične mikroabrazije. Sama abrazija je nježna. Pokreti skidanja mrtvih slojeva kože su znatno brži nego kod klasične mikroabrazije te je tretman manje agresivan. Zbog toga su rezultati znatno bolji po pitanju smanjivanja pora, manjih bora, ožiljaka i pigmentacije. Osnovna razlika je što je ovo jedina tehnologija gdje se tijekom tretmana istovremeno radi abrazija, vakuum i vlaži koža. Serum bogat antioksidansima vlaži i umiruje kožu te skroz ukloni iritaciju. Zbog ovlaživanja kože ne diraju se zdravi slojevi kože. Koža nakon tretmana iz seruma dobije hijaluronsku kiselinu koja daje vlažnost te dobije sve potrebne vitamine i bjelančevine potrebne razvoj novog kolagena. Mikroorganizme sastojci seruma ubiju. Vitamin C dodatno smanjuje pigmentaciju i priječi razvoj nove pigmentacije. Ujedno kod vlaženja kože pore se skroz otvaraju te bolje čiste. Ispiranje kože serumom u cijelosti prazni pore od svih nečistoća te je 100% dubinsko čišćenje pora pogotovo istovremeno s vakuumom u kombinaciji.

Za koga se preporučuje Hydrodermal tretman?