Kisik je prijeko potreban za normalan stanični metabolizam. Stalno raste broj istraživanja hiperbarične oksigenoterapije za medicinske reference, a popularna je i kod slavnih osoba kao tretman za borbu protiv starenja, profesionalnih sportaša za ubrzavanje oporavka od ozljeda, ublažavanje kroničnih simptoma ili potencijalno liječenje traumatskih ozljeda.

Koristi od hiperbarične oksigenoterapije:

Hiperbarična komora i sport:

Poznato je da dopunjavanje unosa kisika pod višim atmosferskim tlakom u hiperbaričnoj oksigenacijskoj komori prirodno skraćuje vrijeme za liječenje sportskih ozljeda i omogućuje ozlijeđenim sportašima brži oporavak i smanjenje rizika od ponavljanja ozljede. Ako je sport intenzivan i ozljede izazivaju manje ili veće traume za tijelo izravno ili neizravno, kao rezultat sila udara hiperbarična komora je rješenje. Terapijski hiperbarična okisigenacijske komora djeluje na:

prijelome, oštećenja tkiva – sindrom odjeljka…..

Tijekom tretmana hiperbarične oksigenoterapije u komori pod tlakom, tijelo prima čisti kisik pod višim atmosferskim tlakom kako bi se potaknuo dotok kisika u sustav cirkulacije. Povišene razine kisika koji dopire u područja sa slabim protokom krvi ili čak hipoksična područja (kao što su ozljede ili teže rane) pomažu tijelu da brže zacijeli na prirodan način, kao i da se pomladi.

Hiperbarična oksigenoterapija će pomoći sportašima da:

Hiperbarična komora i ljepota:

Optimalno zdravlje je unutarnja ljepota.

Hiperbarična oksigenoterapija služi za ljepotu i opuštanje. Prihvaćanje korištenja komore za ostvarivanje estetskih ciljeva je relativno nov pristup u svijetu estetske medicine te antiageinga.

Tijekom tretmana hiperbarične oksigenoterapije u komori pod tlakom, tijelo prima čisti kisik pod višim atmosferskim tlakom kako bi se potaknuo dotok kisika u sustave cirkulacije. Povišene razine kisika koji dopire u područja sa slabim protokom krvi ili čak hipoksična područja (kao što su ozljede ili teže rane) pomažu tijelu da brže zacijeli na prirodan način, kao i da se pomladi.

Hiperbarična komora u borbi protiv starenja:

Hiperbarična oksigenacijska komora: