Flash peeling ili kombinacija arginina, laktične kiseline i allantoina uzrokuju momentalni ili „bljesak efekt “. Pomaže smanjiti bore, doprinosi većoj čvrstoći kože uz povećanje sinteze kolagena te istovremeno rezultira liftingom.Flash peeling redehidrira i revitalizira našu kožu.

Mliječna kiselina 10%:

Mliječna kiselina nalazi se u brojnim proizvodima za njegu kože zbog svojeg omekšavajućeg djelovanja, a pogodna je za njegu osjetljive i suhe kože. Poznata je i pod nazivom “laktat” ili “laktatna kiselina“. Ova kiselina pomaže izblijediti ožiljke i mrlje od akni, spriječiti oštećenja od pretjeranog izlaganja suncu te odčepiti začepljene pore. Također, redovnim korištenjem mliječne kiseline poboljšat ćete teksturu svoje kože. Osim za njegu problematične kože lica, mliječna kiselina čest je sastojak i u kremama protiv bora. Za razliku od drugih kiselina iz AHA skupine, mliječna kiselina djeluje na površini kože te je stoga nježnija i ne uzrokuje isušivanje kože u dubljim slojevima. Uz glikolnu kiselinu, mliječna kiselina smatra se izrazito kvalitetnom i pogodnom za široku uporabu u kozmetici.

Dobrobiti mliječne kiseline za njegu kože:

Alantoin 1%:

Izvorno je alantoin biljni metabolit .On pomaže kod uklanjanja mrtvih stanica i podupire odljev sebuma, stoga je posebno dobar za proizvode prilagođene njezi masne i nečiste kože. Osim toga, alantoin se smatra odličnim za zacjeljivanje rana, izglađivanje kože i regeneraciju stanica. Alantoin je aktivator staničnog rasta, potiče epitelizaciju i regeneraciju kože. Ima snažno protuupalno djelovanje.

Arginin 20%:

1. Protiv starenja svojstva

Koža, ima tendenciju da gubi svoju elastičnost i gipkost s godinama. Aminokiselina arginin djeluje na oslobađanje faktora rasta (hGH) koji pomaže usporiti proces starenja kože. Arginin je aminokiselina s najjačim anti-aging efektom.


2. Ubrzava proces zacjeljivanja

Arginin skraćuje proces zarastanja rana. Arginin pomaže u procesu sinteze L-prolin, spoja neophodnog za stvaranje kolagena.

3. Popravak i pomlađivanje kože
Arginin ima također i protuupalni te anti-bakterijskih efekt te antioksidacijski efekt što definitivno rezultira s usporavanjem procesa starenja te nam pomaže vratiti mladenački izgled.