Kakvi su efekti COG mezonita?

COG mezoniti napravljene su od biorazgradivog materijala. COG mezoniti u koži potiču proizvodnju novog kolagena i vezivnog tkiva, pa se na taj način stvara nova potporna mreža kože. To dovodi do zatezanja lica ili tijela u željenom smjeru, te se uklanja bore. Odlične rezultate daju u predjelu lica i vrata i predstavlja pravi izbor za sve pacijente koji žele izbjeći kiruški facelifting.

Kako izgleda procedura postavljanja COG mezoniti?

Prvo se aplicira na kožu lokalni anestetik, a zatim se uvode COG mezoniti pod kožu pomoću kanile ili igle. Procedura postavljanja COG niti je komforna za pacijenta, a oporavak je kratak, obično 2 do 5 dana (što ovisi od tipu kože pacijenta i godina).

Prednost ove metode je što se, ukoliko je potrebno, može kombinirati i sa drugim tretmanima za podmlađivanje kao što su PRP, hijaluronski fileri, 3D mezoniti ili tvz rejuvenacijske mezoniti, mezoterapija, kako bi krajnji rezultat bio još bolji.

Koliko traje procedura postavljanja COG mezoniti i kada je vidljiv rezultat?

Sama intervencija traje oko 20 minuta, efekat je vidljiv odmah, a krajnji rezultat nakon 8 tjedana.

Koji su efekti liftinga COG mezonitima?

Nekoliko je prednosti ove procedure:

Koliko traje efekat podmlađivanja COG mezonitima?

Rezultati liftinga COG mezonitima vidljivi su od 2 do 5 godine(što je individualno i zavisi od godina pacijenta i tipa kože).