Elektrostimulacija mišića – proces primjene impulsa struje za liječenje i vraćanje prirodnog funkcioniranja mišića, tkiva, živaca i unutarnjih organa. Metodu stimulacije mišića strujom dokazao je još u 18. st Luigi Galvani. U kozmetologiji tretman elektrostimulacije je vrlo popularan – učinkovito se koristi za oblikovanje tijela, korekciju lica, povećanje mišićne mase, jačanje i osposobljavanje mišića i mnoge druge postupke. Glavni efekt elektrostimulacije je jačanje mišićnog tkiva. U isto vrijeme povećava se krvna i limfna cirkulacija, lokalna lipoliza, događaju se pozitivne promjene kod metabolizma lipida i stabilizira se razina hormona.

Kad se elektrostimulacija koristi za gubitak težine i uz želju da se oslobodite od celulita, ona se koristi u integriranom programu, gdje je nadopunjuju druge metode kao što su masaža, kavitacija ; što značajno poboljšava učinak vježbanja, kao što je utjecaji su vrlo slabi i nisu uključeni u obuku mišića. Preporučuje se, naravno, da biste postigli dobre i konzistentne rezultate, da Vašu prehranu uskladite prema zdravstvenim preporukama koji uključuju pravilnu, uravnotežena dijetu, tijekom i nakon tretmana elektrostimulacije. Prehrana je osnova, a sve kozmetičke tretmane za oblikovanje shvatite kao potporu za Vaš brži i lakši dolazak do cilja.

Ako vam je cilj izgubiti na težini i ukloniti celulit, u roku od 2 sata nakon zahvata, ne bi trebalo jesti ništa, samo piti vodu. Ako je vaš cilj izgradnja mišića, obratite pažnju na proteinima bogate namirnice – sjemenke i orašasti plodovi, jaja, mahunarke, ne masno meso.

Indikacije za elektrostimulaciju:

Preporuka je odraditi 10 tretmana prema točno određenom rasporedu, od 3 do 5 puta tjedno.